Menukaart 

Ook leuk om te downloaden!

Op wildplukavontuur in de Leidse regio

Het project: ‘De boer op!- nieuwe stijl, de herkomst van voedsel beleven’ is geïnitieerd door Stichting Naar Buiten! in samenwerking met OBS Woutertje Pieterse en het Bonaventuracollege VMBO. Het vormt een voortzetting en vernieuwing van het gelijknamige programma uit 2011 van de gemeente Leiden.

Resultaten vragenlijst onderwijs ‘De boer op! - nieuwe stijl’

Buiten zijn is leuk en gezond. Daar kun je lekker bewegen en vergroot je je geluksgevoel. Maar buiten kun je ook op zoek naar eten. Op akkers, weilanden en in de stad. Eigenlijk overal waar planten staan. Wist je dat er ontzettend veel planten eetbaar zijn? Zowel wortels, stengels, bladeren, bloemen en vruchten.

50 Dingen die je buiten in de natuur kunt doen

Buiten kun je van alles doen en beleven, dat wist je natuurlijk allang. Maar heb jij wel eens iets van deze lijst gedaan? Er staan 50 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven, onderzoeken of maken. In de tuin, in het park, op het strand of in het bos. Probeer alle dingen af te strepen. Maak een selfie of neem een mooie vondst mee als bewijs. Je kunt de meeste dingen alleen doen maar het is natuurlijk nog veel leuker als je vriendje, zusje, neefje of buurmeisje ook meedoet!