Projecten 

Projecten

Naar buiten! is ervaren in het ontwikkelen van concepten en projectmanagement. Maar ook bij het samenstellen van activiteitenprogramma’s of het organiseren van evenementen is Naar buiten! graag (van) de partij. 

Naar buiten! is het platform voor natuureducatie en -beleving in regio Leiden. We zijn coördinator van de landelijke educatieve programma´s in de regio NatuurWijs en ‘De boer op!’. Ook speelden wij een grote rol in de ontwikkeling van Verwonder om de Hoek.                            

In samenwerking met welzijnsorganisaties hebben wij diverse concepten ontwikkeld voor kinderen met een lage SES (Sociaal Economische Status) achtergrond. Bijvoorbeeld expeditie ‘Mee naar zee‘’, waarbij natuurbeleving spelenderwijs wordt ingezet om bewustwording rondom thema´s als de duinen en (drink)water te creëren. Of de ´Clean SUP’ een project gericht op het zwerfafval en het belang van schone rivieren. 

Naar buiten! organiseert ook diverse familie-activiteiten.  Zo kun je in het vroege voorjaar op kraamvisite bij diverse boeren tijdens de Lammetjesdagen. Ook kunnen ouders met hun kinderen in augustus op natuuravontuur tijdens de Leidse Hooitocht. Jaarlijks wordt hier met vele partners het leukste natuurfeest van Leiden gerealiseerd.
Naar buiten! heeft ook een Familie Fiets &Food-route gelanceerd in samenwerking met diverse ondernemers in de Boterhuispolder. Tijdens deze route maak je kennis met het buitengebied en de heerlijke streekproducten die hier geproduceerd worden. 

 

Wil je  op de hoogte blijven of heb je zelf ook een goed idee voor een evenement of project? Mail ons: info@naarbuitenleiden.nl

 Projecten  

Lammetjesdagen

Op kraamvisite bij de pasgeboren boerderijdieren.

Mee naar zee!

Duinexpeditie voor stadskinderen.

Natuurwijs

Lesprogramma waarbij zelf de natuur ontdekken centraal staat. 

Vliet Clean Sup

Afvalsuppen en zwerfafval 4-daagse in en rond de Vliet.

De Leidse Hooitocht

Het leukste natuuravontuur van Leiden! Dit jaar van 26 – 29 augustus in en door Polderpark Cronesteyn in Leiden.

 

De boer op!

Boerderijeducatie voor PO en VO in Holland-Rijnland in samenwerking met Zuivel NL.


Fiets & Foodroute

Fiets langs de streekproducten van de Boterhuispolder!

 

 Meer informatie of contact