Downloads 

Op wildplukavontuur in de Leidse regio

Buiten zijn is leuk en gezond. Daar kun je lekker bewegen en vergroot je je geluksgevoel. Maar buiten kun je ook op zoek naar eten. Download het boekje 'Op wildplukavontuur in de Leidse regio' en ga op zoek naar de lekkerste wilde planten in jouw buurt. In dit boekje vind je ook recepten die je vertellen hoe je jouw wildgeplukte planten kan bereiden tot heerlijke hapjes.

Resultaten vragenlijst onderwijs ‘De boer op! - nieuwe stijl’

Met het project 'De boer op!' stemmen we de wensen en vraag van de scholen (PO en VO) en het educatieve aanbod van de boeren in de Leidse regio beter op elkaar af. Belangrijke elementen binnen dit project zijn dat het gaat over voedseleducatie en tevens gericht is op duurzame basisvorming. Om de wensen en vraag van scholen beter in het vizier te krijgen, vond er een onderzoek plaats. De resultaten ervan zijn hier te downloaden.

50 Dingen die je buiten in de natuur kunt doen

Buiten kun je van alles doen en beleven, dat wist je natuurlijk allang. Maar heb jij wel eens iets van deze lijst gedaan? Er staan 50 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven, onderzoeken of maken. In de tuin, in het park, op het strand of in het bos. Probeer alle dingen af te strepen. Maak een selfie of neem een mooie vondst mee als bewijs. Je kunt de meeste dingen alleen doen maar het is natuurlijk nog veel leuker als je vriendje, zusje, neefje of buurmeisje ook meedoet!